Catering – Oferta
Propozycja menu na przyjęcie rodzinne
Obiad:
Zupa (1 do wyboru):
Rosół domowy z makaronem
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i ziołowymi grzankami
Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczonej pietruszki z grillowanym bekonem, olejem lnianym z dodatkiem świeżych ziół
Danie główne (1 do wyboru):
Policzki wołowe duszone w sosie z czerwonym winem
Zraziki wołowe zawijane w sosie zbójnickim
Warkocz z polędwiczek wieprzowych z borowikami
Piersi kaczki pieczone w świeżych pomarańczach
Kaczka pieczona z jabłkami
Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie pieczeniowym
Zapiekane medaliony drobiowe z mozzarellą i pomidorami
Kotlet szydłowiecki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami
Kieszonka z indyka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami
Kotlet schabowy po parysku z brzoskwinią
Antrykot z indyka w płatkach kukurydzianych
Stek z łososia pieczony z sosem cytrynowym
Panierowany dorsz w sezamie z sosem brokułowym
Dodatki do dania głównego (1 do wyboru):
Mini-kopytka
Kluski śląskie
Kluski półfrancuskie
Ryż biały z dzikim
Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki opiekane w ziołach
Kasza gryczana lub jęczmienna z masłem
Jarzynka (1 do wyboru):
Buraczki zasmażane
Kapusta z koperkiem lub pomidorami
Warzywa z wody z masłem klarowanym (kalafior z brokułami i marchewką lub inne)
lub
Bukiet surówek (2 – 3 do wyboru):
z marchewki i jabłka z oliwą na słodko
z marchewki z chrzanem i śmietaną
z selera z rodzynkami i jogurtem
z kapusty białej z marchewką, koperkiem i oliwą
Colesław z białej kapusty z cebulką, czosnkiem i majonezem
z kapusty czerwonej z cebulką, jabłkiem i oliwą
mizeria lub sałata ze śmietaną i szczypiorkiem
Mix świeżych warzyw (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, itp.) z sosem Vinaigrette
Po obiedzie – tort okolicznościowy lub desery:
Tort śmietanowy – 80 PLN/1 kg
Tort śmietanowy z wiśniami – 90 PLN/1 kg
Tort śmietanowy z musem truskawkowym – 90 PLN/1 kg
Tort czekoladowy – 100 PLN 1 kg
Tort Tiramisu – 110 PLN/1 kg
Tort marcepanowy – 110 PLN/1 kg
Wybór deserów (150g/osoba, 2 – 3 do wyboru):
Szarlotka domowa na kruchym cieście
Sernik wiedeński z polewą z gorzkiej czekolady
Sernik pomarańczowy Cappuccino
Duet makowo – serowy
Torcik makowy z musem kawowym
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami
Babeczki kajmakowe z płatkami migdałów
Czekoladowy torcik węgierski z wiśniami
Torcik Rafaello z kremem kokosowym i z ananasem
Tarta owocowa
Przystawki zimne i sałatki ustawione po deserze:
Wybór przystawek zimnych (4 porcje na osobę, 5 – 6 do wyboru: 2 – 3 rybne + 3 – 4 mięsne):
Plastry cielęciny Vitello Tonnato w sosie kaparowym
Roladki z łososia z musem jogurtowo – koperkowym
Szparagi owijane wędzonym łososiem w świeżym koprze z sosem cytrynowo – miodowym
Plastry wędzonego łososia z sosem miodowo – musztardowym
Plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym
Ryba faszerowana z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Płaty śledzia zawijane w oleju z cebulką i korniszonem
Płaty śledzia zawijane w śmietanie
Płaty śledzia po japońsku w majonezie z groszkiem zielonym
Płaty śledzia w sosie salsa mexicana
Polędwiczki z kurczaka w panko z sosem salsa
Plastry cielęciny Vitello Tonnato w sosie kaparowym
Pieczone plastry indyka z owocami w galarecie brzoskwiniowej
Galantynki drobiowe z pistacjami lub nadzieniem warzywnym
Schab po warszawsku z musem jajeczno-chrzanowym
Schab nadziewany śliwką w czerwonym winie
Schab nadziewany suszonymi morelami
Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką w maladze
Rolada wołowa z pieczarkami Czarnolas
Rożki wołowe z musem chrzanowym
Rożki wołowe z musem ćwikłowym
Pasztet z gruszką i żurawiną
Pasztet ze śliwką kalifornijską
Ruloniki z szynki z jajkiem, chrzanem i porem w galarecie
Szynka po warszawsku z jajkiem i chrzanem w galarecie
Jajka garnirowane szynką na sałacie lodowej
Melon miodowy w plastrach szynki wędzonej
Wachlarz mięs pieczonych i pasztetów i/lub wędlin
Sosy zimne do mięs pieczonych (2 do wyboru):
Chrzanowy
Czosnkowy
Ogórkowo – jogurtowy
Tatarski
Meksykański
Diabelski
Wybór pieczywa, masło – GRATIS
Wybór sałatek (200g na osobę, 2 – 3 do wyboru):
Grecka z serem feta, oliwkami i sosem Vinaigrette
Tunezyjska z tuńczykiem, pomidorami, sałatą lodową, oliwkami i sosem Vinaigrette
Liście szpinaku i roszponki z pieczonym boczkiem, grzankami, parmezanem, pod dressingiem balsamicznym
Jarzynowa po polsku
Indyk na ostro z papryką konserwową, ogórkiem, groszkiem i sosem sojowym
Chińska z makaronem sojowym, pędami bambusa, grzybami Mun i chilli
Warszawska z szynką, jajkiem, ogórkiem, zielonym groszkiem i majonezem
Amerykańska z szynką, serem żółtym, ananasem, kukurydzą i majonezem
Hawajska z szynką, serem żółtym, ananasem i majonezem
Małgośka z serem żółtym, ananasem, czerwoną fasolą, czosnkiem i majonezem
Brokuły z jajkiem, groszkiem zielonym, ogórkiem, prażonym bekonem i majonezem
Jajeczna z groszkiem zielonym, ogórkiem konserwowym, ze szczypiorkiem i majonezem
Wybór przystawek gorących (opcjonalnie jako kolacja):
Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim – 10 PLN/1 porcja
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – 12 PLN/1 porcja
Węgierska zupa gulaszowa – 16 PLN/1 porcja
Boeuf Strogonow – 22 PLN/1 porcja
Paprykarz drobiowy ze świeżą papryką – 19 PLN/1 porcja
Wołowina marynowana po burgundzku z wiśniami – 22 PLN/1 porcja
Polędwiczki wieprzowe duszone ze złotymi kurkami – 19 PLN/1 porcja
Koszt powyższego menu uzależniony jest od wyboru potraw i wynosi od 170 PLN brutto/1 osoba (zupa w bulionówkach, danie główne serwowane jedno- lub wiepoporcjowo, desery, przystawki zimne i sałatki + dodatki). Koszt ten obejmuje wypożyczenie obrusów, zastawy stołowej, sztućców.
Koszty dodatkowe:
- Tort okolicznościowy – zależnie od rodzaju i wagi
- Przystawka gorąca
- Napoje zimne, gorące, owoce – we własnym zakresie lub dodatkowo płatne
- Obsługa kelnerska – zależnie od czasu pracy (przygotowanie przyjęcia, obsługa w trakcie oraz opcjonalnie sprzątnięcie po przyjęciu) – od 400 PLN/1 osoba do 6 godzin pracy + 60 PLN za każdą kolejną godzinę
- Dekoracje kwiatowe stołu
- Wypożyczenie krzeseł tapicerowanych – 6 PLN/1 szt. + pokrowiec 12 PLN/1 szt.
- Wypożyczenie stołów prostokątnych 1,8 m x 0,73 m – 40 PLN/1 szt.
Transport – do 20 km od kuchni centralnej – 150 PLN, w dalszej odległości – do ustalenia