Press enter to begin your search

Catering – Oferta

Catering – Oferta

 

Propozycja menu na przyjęcie rodzinne

 

Obiad:

 Zupa (1 do wyboru):

Rosół domowy z makaronem

Krem z brokułów z prażonymi migdałami

Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i ziołowymi grzankami

Krem z borowików z groszkiem ptysiowym

Krem z pieczonej pietruszki z grillowanym bekonem, olejem lnianym z dodatkiem świeżych ziół

 

Danie główne (1 do wyboru):

Policzki wołowe duszone w sosie z czerwonym winem

Zraziki wołowe zawijane w sosie zbójnickim

Warkocz z polędwiczek wieprzowych z borowikami

Piersi kaczki pieczone w świeżych pomarańczach

Kaczka pieczona z jabłkami

Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie pieczeniowym

Zapiekane medaliony drobiowe z mozzarellą i pomidorami

Kotlet szydłowiecki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami

Kieszonka z indyka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami

Kotlet schabowy po parysku z brzoskwinią

Antrykot z indyka w płatkach kukurydzianych

Stek z łososia pieczony z sosem cytrynowym

Panierowany dorsz w sezamie z sosem brokułowym

 

Dodatki do dania głównego (1 do wyboru):

Mini-kopytka

Kluski śląskie

Kluski półfrancuskie

Ryż biały z dzikim

Ziemniaki z koperkiem

Ziemniaki opiekane w ziołach

Kasza gryczana lub jęczmienna z masłem

 

Jarzynka (1 do wyboru):

Buraczki zasmażane

Kapusta z koperkiem lub pomidorami

Warzywa z wody z masłem klarowanym (kalafior z brokułami i marchewką lub inne)

 

lub

 

Bukiet surówek (2 – 3 do wyboru):

z marchewki i jabłka z oliwą na słodko

z marchewki z chrzanem i śmietaną

z selera z rodzynkami i jogurtem

z kapusty białej z marchewką, koperkiem i oliwą

Colesław z białej kapusty z cebulką, czosnkiem i majonezem

z kapusty czerwonej z cebulką, jabłkiem i oliwą

mizeria lub sałata ze śmietaną i szczypiorkiem

Mix świeżych warzyw (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, itp.) z sosem Vinaigrette

 

Po obiedzie – tort okolicznościowy lub desery:

 

Tort śmietanowy – 80 PLN/1 kg

Tort śmietanowy z wiśniami – 90 PLN/1 kg

Tort śmietanowy z musem truskawkowym – 90 PLN/1 kg

Tort czekoladowy – 100 PLN 1 kg

Tort Tiramisu – 110 PLN/1 kg

Tort marcepanowy – 110 PLN/1 kg

 

Wybór deserów (150g/osoba, 2 – 3 do wyboru):

Szarlotka domowa na kruchym cieście

Sernik wiedeński z polewą z gorzkiej czekolady

Sernik pomarańczowy Cappuccino

Duet makowo – serowy

Torcik makowy z musem kawowym

Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami

Babeczki kajmakowe z płatkami migdałów

 Czekoladowy torcik węgierski z wiśniami

Torcik Rafaello z kremem kokosowym i z ananasem

Tarta owocowa

 

Przystawki zimne i sałatki ustawione po deserze:

 

Wybór przystawek zimnych (4 porcje na osobę, 5 – 6 do wyboru: 2 – 3 rybne + 3 – 4 mięsne):

Plastry cielęciny Vitello Tonnato w sosie kaparowym

Roladki z łososia z musem jogurtowo – koperkowym

Szparagi owijane wędzonym łososiem w świeżym koprze z sosem cytrynowo –  miodowym

Plastry wędzonego łososia z sosem miodowo –  musztardowym

Plastry wędzonego pstrąga  z sosem kaparowym

Ryba faszerowana z sosem tatarskim

Ryba po grecku

Płaty śledzia zawijane w oleju z cebulką i korniszonem

Płaty śledzia zawijane w śmietanie

Płaty śledzia po japońsku w majonezie z groszkiem zielonym

Płaty śledzia w sosie salsa mexicana

Polędwiczki z kurczaka w panko z sosem salsa

 

Plastry cielęciny Vitello Tonnato w sosie kaparowym

Pieczone plastry indyka z owocami w galarecie brzoskwiniowej

Galantynki drobiowe z pistacjami lub nadzieniem warzywnym

Schab po warszawsku z musem jajeczno-chrzanowym

Schab nadziewany śliwką w czerwonym winie

Schab nadziewany suszonymi morelami

Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką w maladze

Rolada wołowa z pieczarkami Czarnolas

Rożki wołowe z musem chrzanowym

Rożki wołowe z musem ćwikłowym

Pasztet z gruszką i żurawiną

Pasztet ze śliwką kalifornijską

Ruloniki z szynki z jajkiem, chrzanem i porem w galarecie

Szynka po warszawsku z jajkiem i chrzanem w galarecie

Jajka garnirowane szynką na sałacie lodowej

Melon miodowy w plastrach szynki wędzonej

Wachlarz mięs pieczonych i pasztetów i/lub wędlin

 

Sosy zimne do mięs pieczonych (2 do wyboru):

Chrzanowy

Czosnkowy

Ogórkowo – jogurtowy

Tatarski

Meksykański

Diabelski

 

Wybór pieczywa, masło – GRATIS

 

Wybór sałatek (200g na osobę, 2 – 3 do wyboru):

Grecka z serem feta, oliwkami i sosem Vinaigrette

Tunezyjska z  tuńczykiem, pomidorami, sałatą lodową, oliwkami i sosem Vinaigrette

Liście szpinaku i roszponki z pieczonym boczkiem, grzankami, parmezanem, pod dressingiem balsamicznym

Jarzynowa po polsku

Indyk na ostro z papryką konserwową, ogórkiem, groszkiem i sosem sojowym

Chińska z makaronem sojowym, pędami bambusa, grzybami Mun i chilli

Warszawska z szynką, jajkiem, ogórkiem, zielonym groszkiem i majonezem

Amerykańska z szynką, serem żółtym, ananasem, kukurydzą i majonezem

Hawajska z szynką, serem żółtym, ananasem i majonezem

Małgośka z serem żółtym, ananasem, czerwoną fasolą, czosnkiem i majonezem

Brokuły z jajkiem, groszkiem zielonym, ogórkiem, prażonym bekonem i majonezem

Jajeczna z groszkiem zielonym, ogórkiem konserwowym, ze szczypiorkiem i majonezem

 

 

Wybór przystawek gorących (opcjonalnie jako kolacja):

Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim – 10 PLN/1 porcja

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – 12 PLN/1 porcja

Węgierska zupa gulaszowa – 16 PLN/1 porcja

Boeuf Strogonow – 22 PLN/1 porcja

Paprykarz drobiowy ze świeżą papryką – 19 PLN/1 porcja

Wołowina marynowana po burgundzku z wiśniami – 22 PLN/1 porcja

Polędwiczki wieprzowe duszone ze złotymi kurkami – 19 PLN/1 porcja

 

Koszt powyższego menu uzależniony jest od wyboru potraw i wynosi od 170 PLN brutto/1 osoba (zupa w bulionówkach, danie główne serwowane jedno- lub wiepoporcjowo, desery, przystawki zimne i sałatki + dodatki). Koszt ten obejmuje wypożyczenie obrusów, zastawy stołowej, sztućców.

Koszty dodatkowe:

  • Tort okolicznościowy – zależnie od rodzaju i wagi
  • Przystawka gorąca
  • Napoje zimne, gorące, owoce – we własnym zakresie lub dodatkowo płatne
  • Obsługa kelnerska – zależnie od czasu pracy (przygotowanie przyjęcia, obsługa w trakcie oraz opcjonalnie sprzątnięcie po przyjęciu) – od 400 PLN/1 osoba do 6 godzin pracy + 60 PLN za każdą kolejną godzinę
  • Dekoracje kwiatowe stołu
  • Wypożyczenie krzeseł tapicerowanych – 6 PLN/1 szt. + pokrowiec 12 PLN/1 szt.
  • Wypożyczenie stołów prostokątnych 1,8 m x 0,73 m – 40 PLN/1 szt.
Transport – do 20 km od kuchni centralnej – 150 PLN, w dalszej odległości  – do ustalenia